Menu

Gratis tagtjek på hele Fyn

Vi tilbyder altid at lave et gratis tagtjek overalt på Fyn, for at se hvilken stand dit tag på huset er i.

Nogle gange kan det være nok at reparere lidt for at få taget til at holde i flere år. Andre gange vil det være spild af penge at begynde med lappeløsninger, hvis taget er i alt for ringe stand.

Her vil det være en langt bedre investering at skifte taget. Hvis taget er utæt og man ikke gør noget ved det, kan man risikere at isolering, lofter mm. også skal skiftes.

    Fast undertag

    Faste undertage anvendes ved både nybyggeri samt renovering af ældre bygninger med åbne tagbeklædninger som eksempelvis tegl og skifer. At en tagbeklædning er åben betyder kort sagt, at eksempelvis tegltagsten ikke er tætte i sig selv. Derved kan man risikere, at der trænger vand fra regn og sne gennem tagstenene og det kan gøre stor skade på både træ og isolering neden under taget. Det er godt nok først og fremmest den ydre tagbeklædning, som er udsat for diverse påvirkninger fra klimaet men et godt undertag er nødvendigt for at sikre, at taget er tæt og ikke forårsager ødelæggelse af selve tagkonstruktionen med mere. Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge hvilken type undertag, som man skal bruge. Man skal blandt andet se på tagbeklædningen, tagets hældning og kompleksiteten af tagkonstruktionen. Man deler normalt undertage op i to kategorier: fast undertag og undertag af banevarer. Et fast undertag kan for eksempel bestå af krydsfinérplader, der er beklædt med tagpap. Undertage af banevare er som regel noget tyndere og leveres i ruller. Et fast undertag er trædefast og også dyrere end undertage af banevarer. Som regel er et fast undertag det bedste og mest holdbare.

    Det er altså ikke bare lige at beslutte sig for, at det skal være den ene eller den anden type undertag, som man vil bruge. Der stilles store krav til beslutningstageren om, at tænke alle faktorer ind i planlægningen, inden man vælger et undertag. Der har tidligere været en del problemer med undertage, som ikke var udført korrekt og derfor fik man alligevel problemer med fugt. Man kunne altså ikke altid være sikker på, at man var dækket ordentligt ind, selvom man havde fået lagt et undertag. Det er derfor vigtigt, at man ikke selv forsøger sig frem. Enten skal man sætte sig grundigt ind i, hvordan man lægger et undertag efter forskrifterne eller også skal man vælge at gøre brug af fagfolk. Det er ofte en god investering at vælge fagfolk, som ved hvad de har med at gøre. Så undgår man nemlig uforudsete og ofte meget store udgifter i forbindelse med et tag, der ikke er tæt. Hvis hele undertaget er lagt forkert, så vil det kræve at man piller det hele ned og starter forfra. Oveni kommer så de udgifter til de andre ting, som eventuelt har taget skade af fugten.

    Uanset om man vælger den ene eller den anden type undertag, så er det vigtigt, at man vælger god kvalitet. Det er bestemt ikke på dette punkt i byggeriet, man skal tænke på at spare lidt penge. Det kan blive en meget bekostelig affære. Det kan være en særdeles god idé at gøre brug af DUKO´s anvisninger. DUKO er en uvildig klassifikationsordning af undertage, som har gjort det nemmere for projektlederen at finde frem til det helt rigtige undertag. DUKO har opdelt undertagsprodukterne i fire klasser og derudover fem forhold såsom kompleksitet og tagbeklædning. Ved at følge disse anvisninger, får man tænkt alle de forskellige forhold igennem og har dermed et bedre grundlag for at finde den mest optimale løsning.

    Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål om undertage, og om du skal vælge fast undertag eller banevare

    Web-Sites ApS, hostet hos Internet 123
    Årets håndværkerKåret til årets
    tagdækker 2022