Menu

Gratis tagtjek på hele Fyn

Vi tilbyder altid at lave et gratis tagtjek overalt på Fyn, for at se hvilken stand dit tag på huset er i.

Nogle gange kan det være nok at reparere lidt for at få taget til at holde i flere år. Andre gange vil det være spild af penge at begynde med lappeløsninger, hvis taget er i alt for ringe stand.

Her vil det være en langt bedre investering at skifte taget. Hvis taget er utæt og man ikke gør noget ved det, kan man risikere at isolering, lofter mm. også skal skiftes.

  Huntonit undertag

  Denne type undertag kan betegnes som en mellemting mellem et fast undertag og et undertag af banevarer. Et fast undertag er, som navnet antyder, et undertag af eksempelvis krydsfinér, som er beklædt med tagpap. Et undertag af banevarer er lidt mere skrøbeligt idét undertaget er et tyndere materiale i ruller. Hvilket undertag der er mest hensigtsmæssigt afhænger af flere faktorer, som for eksempel tagbelægning, taghældning og tagets kompleksitet. Huntonit undertag kan anvendes til tagdækninger af tegl, skifer, betontagsten med mere og kan anvendes på taghældninger helt ned til 18 grader. Med hensyn til tagets hældning, så er der dog det forbehold, at man skal følge producentanvisningerne for det valgte tagdækningsmateriale.

  Et huntonit undertag kan anvendes ved åbne tagmaterialer, såsom tegl og skifer. Disse tagtyper er i sig selv ikke ret tætte og det stiller større krav til undertaget. Derfor har man brug for et undertag som huntonit til at beskytte den underliggende konstruktion mod indtrængende regn og sne. Huntonit undertag er en 3,2 mm tyk træfiberplade, der er lavet af træflis, som ellers bare ville gå til spilde. Så pladerne er miljøvenlige og det har stor betydning i disse dage, hvor det er vigtigt, at man tænker på miljøet og passer bedst muligt på det. Undertagspladernes overside har fået en vandafvisende behandling uden dog at have gjort dem diffusionstætte. Pladerne optager fugten og fordi undertaget er diffusionsåbent, er det muligt for undertaget at komme af med denne fugt igen. Det er ikke kun regn og sne, der kan vær et problem men også kondens, som opstår på grund af temperaturforskelle. Huntonit undertag optager 3 gange så meget kondens som andre undertagsprodukter. Man opnår altså en stor sikkerhed for at slippe for fugtproblemer, når man anvender huntonit undertag.

  Det er et undertag, der er nemt at lægge, da der er not og fjer på alle fire sider. Man starter ved tagfoden og arbejder sig op efter mod tagryggen. Huntonit undertagsplader er stærke og robuste og tåler dermed en hårdhændet behandling i modsætning til undertag af banevarer. Huntonit pladerne rives ikke i stykker under oplægning og der er heller ikke ret meget spild. Desuden slipper man også for skråbånd, da undertaget i sig selv giver en god vindafstivning. Man får et undertag, der er nemt at arbejde med samtidig med, at det afhjælper fugtproblemer. Derudover får man et produkt med lang levetid. Den forventede levetid på huntonit undertag er på over 50 år.

  Huntonit undertag kan anbefales til både nybyggerier og renovering af ældre huse. Der har været meget dårlig omtale af undertage generelt, blandt andet at de ikke har levet op til forventningerne. Der er mange produkter på markedet men ens for dem alle er, at det gælder om, at produkterne bliver anvendt korrekt. Vejledningerne har været for dårlige og kvaliteten af arbejdets udførelse har ikke alle steder været i orden. Hvis man vælger et kvalitetsprodukt som huntonit og man følger anvisningerne, så kan man være sikker på at få et produkt, der holder i rigtig mange år.

  Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål om undertage eller nyt tag generelt.

  Web-Sites ApS, hostet hos Internet 123
  Årets håndværkerKåret til årets
  tagdækker 2022