Menu

Tegltag

Et tegltag er et naturprodukt baseret på de fire elementer: Luft – Ild – Vand – Jord. Ingen bindemidler, ingen tilsætningsstoffer, kun ren natur. Leret til teglsten bliver gravet op fra undergrunden, formes og bliver derefter brændt ved meget høje temperaturer. Det giver et meget stærk og holdbart produkt. Endvidere får du et meget miljøvenligt produkt, da teglsten bliver produceret udelukkende af rene og naturlige råvarer. Så du kan med god samvittighed vælge tegltag, når det gamle tag trænger til at blive skiftet ud.

Tegl er det ældst kendte byggemateriale og er en stor del af den danske byggetradition. Det produceres med kvaliteten i højsædet og derfor holder et nyt tegltag i over 50 år i de fleste tilfælde og det bliver kun smukkere med tiden og er samtidig med til at værdisikre dit hus. Alle farver er naturfarver/jordfarver og falmer derfor ikke af solens UV-påvirkning, regn, blæst og sne.
Desuden er teglsten meget vedligeholdelsesvenlige. De kræver nemlig ikke meget andet end, at de skal tjekkes cirka en gang om året, for at sikre at teglstenene er hele og uden revner samt at der naturligvis ikke er utætheder. Hvis der skulle sætte sig lidt mos og alger, kan dette sagtens børstes af men man må aldrig bruge en højtryksspuler, da den kan ødelægge overfladen på teglstenen. Hvis du er i tvivl, så ring endelig til Søren Sværke.

Gratis tagtjek på hele Fyn

Vi tilbyder altid at lave et gratis tagtjek overalt på Fyn, for at se hvilken stand dit tag på huset er i.

Nogle gange kan det være nok at reparere lidt for at få taget til at holde i flere år. Andre gange vil det være spild af penge at begynde med lappeløsninger, hvis taget er i alt for ringe stand.

Her vil det være en langt bedre investering at skifte taget. Hvis taget er utæt og man ikke gør noget ved det, kan man risikere at isolering, lofter mm. også skal skiftes.  Et kig på tidligere udførte Tegltage

  Gå til galleri

  Tegltag med 30 års garanti

  Producenterne giver helt op til 30 års produktgaranti på tegl. Et tegltag er lidt dyrere end eksempelvis et ståltag men du får også et flot og holdbart tag i rigtig mange år. Det vil altså sige, at prisen på et tegltag er meget rimelig set i forhold til de mange fordele, der er ved et tegltag.
  Udover at tegltage fås i mange forskellige farver og former, findes der også forskellige overfladebehandlinger af teglen, så den fremstår mat eller blank i overfladen.

  Glaseret tegltag

  Ved glasering tilsættes der en større mængde glas til engoberingen, som gør at der opstår et spejl i overfladen. Her er overfladen diffussionslukket og kræver derfor en god ventilering på undersiden af tagstenene.

  Engoberet tegltag

  Ved en engobering blandes forskellige lerfarver med hinanden indtil man opnår den rette farve. Engoberingen hældes ud over selve tegltagstenen, hvorefter de to brændes sammen. Ler går i forbindelse med ler og dette giver en meget stærk overflade. En engoberet teglsten har en mat overflade.

  Ædelengoberet tegltag

  Ved en ædelengobering tilsættes der glasmel til selve engoberingen. Dette gør at tagstenen får en vis glansgrad, som kan variere efter fabrikat. En ædelengobering gør at overfladen er diffusionsåben, så tagstenen kan udtørre optimalt.

  Vælg den rigtige tagløsning

  Det kan være meget svært at vælge, hvilket type tegltag, der passer bedst til huset. Det er vigtigt, at taget passer både til farven på murstenene og til omgivelserne. Det er naturligvis også vigtigt, at det nye tag passer til din smag. Derfor kan det være en rigtig god idé at spørge fagfolk til råds. Hos Søren Sværke har vi mange års erfaring med tagdækning. Vi står derfor altid til rådighed, hvis du har spørgsmål omkring dit nye tag. Vi yder gerne kompetent vejledning både før, under og efter købet. Det er din sikkerhed for, at vi sammen finder den helt rette løsning til dig og dit hus.

  Der er forskellige priser på de forskellige typer af tegl. Derfor kommer vi gerne ud og giver et uforpligtende tilbud. Kontakt os, og bestil et gratis tagtjek
  Kontakt

  Web-Sites ApS, hostet hos Internet 123
  Årets håndværkerKåret til årets
  tagdækker 2022