Menu

Gratis tagtjek på hele Fyn

Vi tilbyder altid at lave et gratis tagtjek overalt på Fyn, for at se hvilken stand dit tag på huset er i.

Nogle gange kan det være nok at reparere lidt for at få taget til at holde i flere år. Andre gange vil det være spild af penge at begynde med lappeløsninger, hvis taget er i alt for ringe stand.

Her vil det være en langt bedre investering at skifte taget. Hvis taget er utæt og man ikke gør noget ved det, kan man risikere at isolering, lofter mm. også skal skiftes.

  Undertag af banevare

  Et undertag beskytter mod regn og sne, der kan trænge ind under tagdækningen og ødelægge selve tagkonstruktionen. Undertage anvendes ved både nybyggeri og renovering med åbne tagbeklædninger, som for eksempel teglsten og skifer, som ikke selv giver tilstrækkelig beskyttelse mod regn og fygesne. I mange byggerier har man valgt ikke at bruge undertag. I stedet har man valgt at bruge mørtel men denne metode er ikke lige så tæt og holdbar, som et godt undertag. Et undertag kan laves på flere forskellige måder og kan kort sagt inddeles i to kategorier: Et fast undertag og undertag af banevarer. Det faste undertag kan eksempelvis bestå af en krydsfinérplade, der er beklædt med tagpap. Et undertag af banevarer er normalvis tyndere og bliver leveret i ruller.

  Et undertag af banevarer fås både som diffusionstæt og diffusionsåbent materiale. Det diffusionstætte undertag anvendes ved tagkonstruktioner, der er ventilerede mens det diffusionsåbne undertag anvendes ved tagkonstruktioner, der ikke er ventilerede. At et undertag er diffusionsåbent betyder, at taget kan ånde. Mindre mængder fugt i tagkonstruktionen kan altså fordampe op gennem undertaget og forhindre fugtskader på tagkonstruktionen.

  Undertag af banevarer er billigere end at anvende et fast undertag. Om man skal vælge et fast undertag eller et undertag af banevarer er afhængig af forskellige faktorer. Især er det vigtigt at se på, hvilken tagløsning man har valgt og tagets hældning har endvidere en stor betydning. Uanset hvilket type undertag man vælger, så er det vigtigt at vælge et undertag i god kvalitet. Et undertag af dårlig kvalitet kan have store økonomiske konsekvenser. Man kan risikere at få uforudsete store udgifter til en ny tagkonstruktion samtidig med at man skal have lagt et nyt undertag. Derfor er det vigtigt at man vælger det helt rigtige undertag fra starten.

  Det er ikke uden risiko at oplægge et undertag af banevarer. Der kan være fare for nedstyrtning, så det gælder om at passe på og overholde alle sikkerhedsregler. Når man skal sætte et undertag af banevarer op, så skal man være opmærksom på især vindforhold. Undertage af banevarer vejer ikke ret meget i forhold til et fast undertag. Derfor kan vinden nemt få fat og rykke i undertaget af banevarer. Det kan derfor være en god idé at man ikke står og kæmper med en hel rulle oppe på taget men at man derimod har afskåret et stykke, som passer, mens man opholdt sig nede på jorden eller på stilladset.

  Undertag af banevarer er et gennemprøvet produkt, som har været anvendt i mange år. Det er et produkt med stor rivestyrke og en lang levetid. Det er med andre ord en god løsning for at beskytte tagkonstruktionen. Det er en fleksibel løsning, da det gør det muligt frit at vælge hvilken tagbeklædning, man vil have. Endvidere er det et smidigt og enkelt produkt at arbejde med. Der er mange forskellige undertage af banevarer at vælge imellem, så det kan være en god idé at tage en fagkyndig med på råd. Så er man sikker på at man får det produkt, som passer bedst.

  Web-Sites ApS, hostet hos Internet 123
  Årets håndværkerKåret til årets
  tagdækker 2022